Arhiv novic

RAZPIS ZA POLOŽAJ KURATORJA / KURATORKE FESTIVALA IZIS 2024 – 2026

Kandidati/kandidatke morajo svojo prijavo poslati najkasneje do 21. aprila 2024, na elektronski naslov info@festival-izis.org, z naslovom “Prijava na razpis za kuratorja/ko Festivala IZIS 2024-2026”.

DO VSEBINE RAZPISA LAHKO DOSTOPATE TUKAJ

KAM PLUJEMO? SPOROČILO ZA JAVNOST OB ZAČETKU 9. EDICIJE FESTIVALA 

24. septembra 2021 začenja že 9. edicija našega festivala. Ob tej priložnosti objavljamo sporočilo za javnost. 

DO SPOROČILA ZA JAVNOST DOSTOPATE TUKAJ

 

izis katalogi

IZŠEL JE FUCK OFF ILLUSION KATALOG

Z veseljem predstavljamo e-različico kataloga pregledne razstave Fuck off Illusion, ki vas bo popeljal po razstavljenih delih lanske edicije festivala. Vabimo vas, da si ga ogledate in ga delite dalje. 

PRELISTAJ KATALOG.

robertina šebjanič, aquaformations

NAJAVLJAMO NOVO PRODUKCIJO: PODVODNI SPEVI_AQUAFORMATIONS

Tokrat vabimo in vdiramo v virtualno okolje s produkcijo “Podvodni spevi_Aquaformations”, s katero se naš festival ozira po prihajajočem 2200 UND3R. V torek, 29. decembra 2020, ob 20. uri.

Skupni projekt, Podvodni spevi_Aquaformations”, ki sta ga zasnovali Robertina Šebjanič (umetnica in raziskovalka) in Sofia Crespo (umetnica in specialistka za strojno učenje / umetno inteligenco), povezuje področja umetnosti, morske biologije, umetne inteligence in zvoka.

PREBERI VEČ.

UND3R QUARANTINE

Dragi vsi, situacija s koronavirusom je preplavila tudi letošnji IZIS #8.
Zato ga prestavljamo na boljše čase. Želimo, da festival poteka v sproščenem in predvsem zdravem vzdušju. Brez skrbi, o novem datumu boste pravočasno obveščeni.
Vsi vpleteni ostajamo z vami in kljub karanteni za vas pripravljamo zanimive vsebine, ki jih boste lahko videli v kratkem.

Pozdravljamo vas v prepričanju, da bo letošnji obseg programa še večji in drznejši. Do takrat pa z vami delimo video IZIS UND3R QUARANTINE. Ogledate si ga lahko tukaj. 

IZICA

28. decembra 2019 se je v Izolo vrnila pomanjšana oblika festivala – IZICA, ki je lovila ostanke Invazije. V en večer združeni trije performansi, so obiskovalce in obiskovalke, stare in nove prijatelje festivala, popeljali v skorajda nostalgično noč.

Kdo vse je bil z nami, si lahko ogledate tukaj.